Női-, férfi-, gyermek hajvágás
Mikor kell hajatvágatni?

A férfiaknálazt mondhatjuk, hogy 4 hét múlva már gondozatlan a frizura. Ilyenkor már ránő a fülre, a nyakban is látszik, hogy le van nőve..nem szép. Aki meg csak géppel vágatja a haját az még gyakrabban, 2-3 hetente szokott jönni. Jól teszi, így sohasem lesz elhanyagolt.
A rövid hajú hölgyekszintén nem fognak kibírni 4-5 hétnél többet hajvágás nélkül, mert ennyi idő alatt megnő annyira a haj, hogy már nem feltétlen azt a formát adja ki, amire le lett vágva, hanem esetleg egy lelapulós, összeesett, fejre simulósat..


Hosszú hajviseletnél, havonta érdemes a haj töredezése miatt egy-két centit levágni, vagy amikor már frissen mosva-szárítva sem áll be, vagy ha igen, hamar elveszti a tartását, formáját.


A gyermekek?
Na igen, a gyerekek. Ők nem kimondottan szeretnek fodrászhoz járni, legalábbis addig, amíg picik. Természetes, hogy nem szeretnek egy lepel alatt tétlenül, mozdulatlanul ülni, miközben az arcukba hullik a hajuk, és viszket a kis nyakuknál

A kislányok frufruja: ez mindig egy kardinális kérdés, hogy legyen-e frufru vagy ne.
A hajviselet ezen része elég gyorsan nő, pontosabban, hamarabb zavaró, mint máshol. Ezért, ha vágtunk a pici lánynak frufrut, azt utána rendszeresen kell (havonta), hogy kilásson alóla.

Most megragadom az alkalmat és eloszlatok egy tévhitet: nem lesz a gyermek haja sem erősebb, sem dúsabb, sem jobb minőségű attól, hogy kiskorában gyakran vágatjuk. Az, hogy milyen lesz a hajunk, már a fogantatás pillanatában kódolva van, tehát ha a nagymamánk kevés és vékonyszálú haját örököltük, akkor az ha törik, ha szakad, olyan marad. Rossz hír? Biztos örököltünk mást is a mamától, aminek meg örülünk! A haj ugyanúgy erősödik meg rajtunk, mint a szemöldök vagy egyébként a szőrzet. Ahogy növünk, egyre feltűnőbb. Ennyi. Azért tűnik vastagabbnak egy rövid haj, mert nincs elvékonyodva a vége, hiszen mindig le van vágva. A genetikán még most nem lehet változtatni. :(