Manikűr

Már a gazdag görögök és rómaiak is ápolták a körmeiket. Ma is sok hölgy kedveli a manikűrt, amivel a természetes körmei szépségét szeretné még jobban kiemelni. A köröm és a kézápolása nyitott könyvként beszél viselőjéről. Kezünk nap, mint nap erős igénybevételnek van kitéve ezért a mi feladatunk a megóvása. Rendszeres és gondos ápolással elérhető, hogy a bőr selymesen puha, a köröm pedig rugalmas, erős és egészséges fényű legyen. A köröm tápláló hatóanyagai között első helyen szerepel az E-vitamin. Manikűrnek több fajtája is létezik.


Klasszikus:

A manikűr legfontosabb eleme a higiénia. Vendégek előtt és után is lefertőtjük az eszközeinket. Ezután langyos, fertőtlenítős vízben való kézáztatás után visszatoljuk a letapadt bőröcskéket.
A vendég kérésére kivágjuk a bőrt, ha kell, majd a körmök formázása következik. Végül ismét fertőtlenítés, majd lakkozás vagy polírozást alkalmazunk.
Férfi:

A kéz ápoltságának fontossága az erősebb nem képviselőinél is igen fontos, gondoljunk akár csak egy kézfogásra vagy egy elegáns vacsorára, ahol a kéz folyamatosan reflektorfényben van. Úgy gondolom nem szükséges ecsetelni, milyen negatív benyomást kelt egy ápolatlan kéz látványa. Csupán ez a tény megalapozza a férfi manikűr létét .
Francia:

A francia manikűr egy olyan technika, ahol a köröm végét fehérre, a többi részét pedig egy természetes hatású rózsaszín vagy nagyon halvány bézs színre festjük, a klasszikus manikűr után.Afrancia manikűr a rövid és a közepesen hosszú körmökön áll jól.
Japán manikűr:

Ha a körmünk töredezik, akkor remek módszer a gyógyítására a japán manikűr, ami természetes módon teszi erősebbé, sőt fényesebbé a körmeinket. Ekkor méhviaszt dolgozunk bele a körmeikbe, s ezután következik a polírozás. A köröm rendszeres kezeléssel nagyon erős lesz, s ráadásul a fénye is megmarad. Az eljárás teljesen természetes, így semmilyen mértékben nem károsítja a körmöt.