Esküvői, alkalmi frizurák:
Hogyan lesz tökéletes egy esküvői frizura
A tökéletes menyasszonyi frizurához elengedhetetlen a megfelelően karbantartott hajalap. Ezért érdemes már hónapokkal az esküvő időpontja előtt ápolni a hajat,akár fodrász segítségével, akár otthoni praktikák alkalmazásával. Egy frissítő vágás is jól jöhet ,de ez persze nem egy teljesen új fazont és hosszt jelent, hanem egy forma frissítést mely által a hajvégek is egészségesebbnek tűnnek majd.

A szépen ápolt hajon és a különböző hajszínek játékán kívül szintén sokat számít egy jól megválasztott kiegészítő, dísz használata. Egy-egy dísz nagyon sokat emelhet a menyasszonyi frizurán. Ez készülhet akár a csokor élővirágaiból is vagy választhatunk a menyasszonyi ruha díszeihez illően, virágokat, gyöngyökből vagy kövekből készült díszeket.

Hogyan válassz esküvői frizurát
A menyasszonyi frizura választásakor igen sok szempontot érdemes figyelembe venni, hogy valóban egyéniségedhez, alkalomhoz és arcvonásaidhoz illő frizurát viselj a nagy napon.
Ha kiválasztasz egy esküvői frizurát fontos hogy ne csak a hajad hosszúságát vedd figyelembe, mert ugyanolyan lényeges a frizura készítésénél a hajad mennyisége és még az is hogy mennyire vastag vagy vékonyszálú a haj. Ezenkívül figyelembe kell venni az arc és fejformádat is, ha valakinek hosszúkás az arca nem előnyös ha a frizura magasra van emelve a fejtetőn vagy ha éppen kerekebb az arc formája, akkor nem jó ha két oldalra helyezzük a frizura tömegét. Nagy hangsúlyt kell fordítani arra is, hogy az esküvői frizura stílusa illeszkedjen a menyasszonyi ruha stílusához is. Nagyon nem szép ha pl.egy klasszikus ruhához egy neopunk frizurát készítenek. Egy a ruhához stílusában nem illő menyasszonyi frizura nagyon leronthatja az összképet.
Még egy fontos szempontot kiemelnék és ez pedig a kényelmi szempont, amit sokszor elfelejtenek a menyasszonyok a lázas készülődés során, pedig nagyon sokat számít, hogy a frizura amit választasz az ne csak akkor legyen szép mikor elkészül, mert abban kell bevonulnod sok ember előtt a templomba, felhúznod a gyűrűt a párod ujjára és végigmulatnod egy egész éjszakát. És ezalatt az idő alatt viselned kell a kiválasztott frizurát és annak tartania kell! Nem mindegy az sem hogy milyen évszakban van az esküvő időpontja. Mivel a legtöbb esküvőt késő tavasszal vagy nyáron tartják, így valószínűleg meleg lesz, de ha ez még mind nem lenne elég, izgulni fogsz és mozgásban leszel egész nap, így sokkal könnyebben izzadhatsz meg. Nagy divatját éljük a kiengedett, hullámosra besütött menyasszonyi frizuráknak, de ezeket sokkal hamarabb tönkre tehetik az előbb említett tényezők, főleg ha valakinek vékonyszálú egyenes haja van, azt még a legerősebb hajlakk sem tudja megvédeni attól, hogy kilógja magát vagy leizzadja az ember a nyakrésznél. Tény hogy a feltűzött frizurák a legtartósabbak, képesek egy végigmulatott éjszaka után még másnap is hibátlanul kinézni.


A próba frizura lényegessége
A próba frizura az esküvő előtt nem kötelező, egy jó fodrász ugyanúgy meg tudja csinálni a megbeszélt frizurát próba nélkül is. Inkább azoknak a menyasszonyoknak ajánlom a próba lehetőségét, akik bizonytalanok hogy milyen hajat válasszanak a nagy napra, illetve nem jártak még a kiválasztott fodrásznál és nem ismerik egymást.


Az idei év menyasszonnyi frizura divatját a természetesség és a laza elegancia jellemzi
Mára divattá vált a kiengedett hullámos frizura,amit fantasztikusan fel is lehet dobni alkalmi fejpántokkal vagy akár élő virágokkal.

A laza tarkó kontyok és a marcell hullámok is hódítanak a vintage jegyében, rövid csipke fátyollal.

A konty soha sem megy ki a divatból. Nagy népszerűségnek örvendenek a "csigákba" rendezett frizura kreációk. A hosszú hajú menyasszonyoknak teljes mértékig ajánljuk azt a megoldást, amikor a laza hullámos frizura az egyik oldalon feltűzésre kerül.