Dermaroller = Kollagén Indukciós Terápia

A DermaRolleres henger egyedülállóan eredményes technológiájával, nagyon látványos eredményeket képes produkálni. A hengereléssel a bőrünkben levő fibroblast sejtekre tudunk hatni, melyek így több kollagént termelnek, melyek magasabb vízmegkötő képességük révén kitöltik bőrünket. Ezért is hívják ezt a kezelést KOLLAGÉN INDUKCIÓS ELJÁRÁSNAK is. A saját kollagénünk termelődése mellett külön hatása van a kezelés alatt bejuttatott hatóanyagoknak mint pl. a hyaluronsav és az ampullák hatóanyagai.

Különböző eredetű bőrproblémákra használjuk, és szerencsére nagyon magas, mondhatni 99%-os elégedettséggel vendégek körében.

Szerencsére nemcsak a száj körüli dohányzó ráncok, ill. az orcák ráncainak és megereszkedettségének a kezelésében hatásos, hanem az atrófiás hegek, aknék, striák (nyúlási csíkok) is kivételesen jól és véglegesnek mondható eredménnyel kezelhetőek vele.

A feszesítő és cellulit kezelések során is megbízhatóan alkalmazható, azonban ebben az esetben kiegészítő kezeléseket is feltétlenül végzünk, olyanokat mint pl. tű nélküli mezoterápiás hatóanyag bevitel. Fontos részét képezi az eredménynek a megfelelő hatóanyag bejuttatás. (pl. Body Komplex tömény hatóanyag ampulla melynek hatóanyagai: dermastabilon, l-karnitine, articsóka és koffein jelentősen segítik a cellulitos területek kezelését.)

A kezelés alkalmazhatósága:
- Ránc kezelésére
- Lifting kezelésként
- Megereszkedett, petyhüdt bőr kezelésére testszerte
- Tág pórusú bőr kezelése
- Pigmentzavarokra
- Terhességi csíkok halványítására
- Cellulit kezelésére
- Atrófiás hegek kezelésére
- Stresszes, fáradt bőr kezelése
- Bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedésekre
- Száraz bőr kezelése

A rollerezés hatásmechanizmusa:
A Derma Rollerrel végzett kezelések következtében úgynevezett kollagén indukció jön létre a kötőszövetben.

Hogyan történik ez?
A Derma Roller felületét több száz nagyon vékony mikro tű borítja. Ezzel a speciális hengerrel végzett kezelés során úgynevezett mikro sebeket ejtünk a bőrön mely sebek immunválaszt követelnek a bőrtől, és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Ez a folyamat egy sebgyógyítási folyamat, melynek lényege, hogy a bőrben található fibroblaszt sejtek, a bőr alkotó elemeit kezdik el termelni, annak érdekében, hogy begyógyítsák ezeket a mikro sérüléseket. Így egyik hatása az lesz, hogy jelentősen fokozódik a bőr kollagén termelődése. A fibroblaszt sejtek a kb.8 – 16 héten keresztül folytatott kezelési eljárásnak köszönhetően, megnövekedett mennyiségű új, hidratált kollagént termelnek, a kollagén állomány újraépül, nő a kollagén háló rugalmassága, a kötőszövet vastagsága, rugalmassága, tömörsége. Eredménye, hogy a ráncok simulnak, a tág pórusok összeszűkülnek, a hegek feltöltődnek, a striák összehúzódnak.
Egész testen alkalmazható bőrmegújító, regeneráló, feszesítőként alkalmazható eljárás. Eredménnyel kezelhetők vele az aknés bőrök, és a hegek, a striák, a ráncos, megereszkedett bőr.

Kezelés utáni tájékoztatás és utókezelés:
- tilos 48 órán keresztül szolárium, szauna, napozás
- nem javasolt 24 órán keresztül az izzadással járó sportolás
- a derma rolleres kezelések végzésének időszakában a megbízható fényvédelem nagyon fontos!